K+F

Pipeline 1030

Kutatás-fejlesztés

Kutatási tapasztalataink

Az Angelini Pharma több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a kutatás és fejlesztés területén, az új molekulák felfedezésétől az új gyógyszerek preklinikai és klinikai fejlesztéséig úgy, hogy kollégáink a saját laboratóriumainkban dolgoznak, valamint együttműködnek a világ vezető tudósaival.

Innovációnk

A globális kutatás-fejlesztés (K+F) egy modern, agilis csapat, amely a jövőbeli terápiákra összpontosít, és nagymértékben elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság iránt, annak érdekében, hogy támogatni tudja a vállalat portfóliójának rövid, közép- és hosszú távú kiépítését.

K+F szervezetünk több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik az innovációhoz való hozzájárulásban a tudományos kutatás, a preklinikai és klinikai gyógyszerfejlesztés terén, szigorú minőségellenőrzési és etikai normák betartása mellett, miközben saját laboratóriumainkban tevékenykedik, valamint együttműködik a világ vezető tudósaival.

A K+F teljes körűen hozzáfér az integrált gyógyszerkutatási és -fejlesztési programokhoz szükséges készségekhez és szakértelemhez az új bioaktív vegyületek számításos és gyógyszerkémiai technikák, valamint farmakológia segítségével történő azonosításától kezdve a kémiai méretnövelésen és analitikai fejlesztésen, bioanalízisen és farmakokinetikán, formulázáson és klinikai fejlesztésen át, beleértve a farmakovigilanciát is.

A K+F-projektek közé tartozik az innovatív terápiás készítmények fejlesztése az alapvető terápiás területeken, a meglévő termékek életciklus-menedzsmentje és új, nem gyógyszeripari termékek kifejlesztése.

K+F

Az Angelini Pharma K+F erősen hisz abban, hogy a tudományos hálózatépítés és együttműködés elengedhetetlen az innovációhoz, és a fenntartható K+F koncepción alapuló sajátos kutatási és innovációs modellt hozott létre, ahol a projektek származhatnak akár belső tevékenységekből, akár vezető állami és magán kutatóintézetekből.

Az innováció egy dinamikus tudományos hálózaton keresztül valósul meg, amelynek célja az együttműködés és a partnerség, nemzeti és nemzetközi finanszírozású programok keretében is. Ennek érdekében a K+F csapat elkötelezett a magas szintű kutatócsoportok azonosítása iránt, hogy köz- és magánszféra közötti partnerségeket hozzanak létre a belső kutatásban és a fejlesztés korai szakaszában lévő innovatív termékekben való együttműködés érdekében.

Terápiás területek

Terápiás területek

A terápiás beavatkozások területén a termékek nem korlátozódnak a kismolekulákra, és a kutatás és fejlesztés a fejlett terápiás módozatok felé is nyitott. A területek a betegellátás tágabb koncepciójához kapcsolódnak, az egyes betegségek szempontjából releváns molekuláris célpontok alapkutatásától a nem farmakológiai beavatkozásokig és az orvostechnikai eszközökig, amelyek célja a betegek ellátásának javítása és a terápiás megközelítésnek a betegek igényeihez való jobb igazítása.

Az Angelini Pharma különösen elkötelezett a gyermekgyógyászat iránt, az újszülöttektől a serdülőkig, a fejlődési szakaszok közötti nagy különbségekkel. Ennek érdekében a kutatás-fejlesztésünk a betegek életkorának, növekedési szakaszainak, fiziológiai állapotának és a kezelés specifikus igényeinek megfelelő új gyógyszerformulák kifejlesztésére irányul, személyre szabott formákkal és erősségekkel, valamint alkalmazási módokkal és elfogadhatósággal. Ezenkívül kutatóink szakemberek, intézmények, kutatási hálózatok és munkacsoportok széles körével, köztük az olasz gyermekgyógyászati központok INCIPIT hálózatával és a gyermek- és serdülőkori pszichiátriával foglalkozó ECNP-vel tudományos hálózatokat és együttműködéseket építenek ki és erősítenek meg, hogy élvonalbeli módszereket és kezeléseket tudjanak kifejleszteni és biztosítani.

Mentálhigiéné

Az Angelini Pharma elkötelezetten hozzájárul a mentálhigiéné tudományos ismereteinek megerősítéséhez, valamint a mentális betegségekhez és az epilepsziához még mindig gyakran kapcsolódó társadalmi megbélyegzés elleni küzdelemhez.

Az epilepszia területén a globális kutatás-fejlesztés jelenleg számos preklinikai és klinikai tevékenységet folytat az új epilepsziaellenes gyógyszerünk, a cenobamát támogatása érdekében, és gyógyszer-kutatási erőfeszítéseket tesz a betegséghálózatban részt vevő kulcsfontosságú célpontok modulációjának vizsgálatával új terápiás kezelések kifejlesztése érdekében.

A mentális betegségek, és különösen a hangulatzavarok az a terület, ahol a Társaság a legnagyobb sikereket és elismerést érte el világszerte.

A trazodon bevezetése a súlyos depresszió kezelésére a 70-es években Európában és az USA-ban 1981-ben mérföldkő volt a hangulatzavarok kezelésének történetében. A K+F még most is klinikai kutatási programot folytat a trazodon hosszú távú hatékonyságának vizsgálatára, hogy megerősítse a gyógyszert mint a hangulatzavarok kezelésének modern szövetségesét, és olyan megoldások keresésén dolgozik, amelyek javíthatják a gyermekbetegek és gondozóik életét, energiát fektet az idegrendszeri fejlődési rendellenességek kutatásába és a betegek életét negatívan befolyásoló következmények elleni küzdelembe. K+F-csapatunk emellett a lurazidonnal valós bizonyítékokat gyűjt, hogy kiemelje a termék hatékonyságát és biztonságosságát a klinikai gyakorlatban.

Fájdalom és gyulladás

A K+F nagy hagyományokkal rendelkezik a fájdalom és a gyulladás területén, kiterjedt portfóliójával, amely e terápiás terület néhány legismertebb és legfontosabb gyógyszerét tartalmazza, köztük a benzidamint, ahol a szájnyálkahártya-gyulladás (OM) megelőzésére/terápiájára irányuló tevékenységek folynak.

Fogyasztói egészségügy

A K+F folyamatosan dolgozik az innovatív fertőtlenítőszerek, biocid termékek és orvostechnikai eszközök azonosításán és fejlesztésén, valamint portfóliónk termékeinek tudományos kutatási és életciklus-menedzsment tevékenységekkel való támogatásán.