Az agy egészsége

Brainhealth 1030

Az agy a létező legösszetettebb és legrejtélyesebb szerv. 100 milliárd neuron és megszámlálhatatlanul sok kapcsolat. Minimális elektromos áram és körülbelül 50 vegyi anyag. Ezek azok az eszközök, amelyekkel az egész szervezet működik és felügyel: feldolgozza a kívülről érkező jeleket, tárolja és irányítja az emlékeket, lehetővé teszi számunkra a gondolkodást. Az agy a karmesterünk, és felülről irányítja életünk harmóniáit.

Az agyunkról való gondoskodás az egész személyiségünkről való gondoskodást jelenti. Mert valóban igaz: minden a fejünkben van. Érzelmek, emlékek, döntések, cselekedetek.

Az Angelini Pharma éppen ezért döntött úgy, hogy elkötelezi magát az agyi egészség területe mellett. Mert tisztában van azzal, hogy a pszichiátriai és neurológiai betegségek területén végzett munka a jelen és a jövő igazi egészségügyi kihívása.

A központi idegrendszeri rendellenességek, amelyek alatt mind a pszichiátriai rendellenességek, mint a depresszió, a bipoláris zavar és a skizofrénia, mind az idegrendszeri rendellenességek, mint az Alzheimer-kór, más demenciák és az epilepszia értendők, már most is a korai halál és rokkantság miatt elvesztett életévek vezető okai (17,4%) a magas jövedelmű országokban. Ami az epilepsziát illeti, csak Olaszországban évente mintegy 500 000 beteg szenved epilepsziában, és évente mintegy 30 000 új eset fordul elő.

Az Angelini Pharma több mint 50 éve elkötelezett a mentális problémákkal küzdő, és újabban a neurológiai rendellenességekben szenvedő betegek kezelésének és életminőségének javítása mellett is. Mindezt úgy teszi, hogy új megoldásokat keres és kutatásokba fektet be, bizonyítottan hatékony termékeket kínál, világos és korrekt információkat terjeszt, amelyek eloszlatják a hamis mítoszokat, valamint az ilyen betegségben szenvedőket még mindig nyomasztó előítéleteket és tabukat leküzdő projektekbe fektet be.

Az olyan projektek célja, mint a HEADWAY, amely 2017 végén indult az European House - Ambrosettivel való együttműködésben, hogy új tervet dolgozzon ki az agyi egészség területére vonatkozóan, és átfogó áttekintést nyújtson erről a kérdésről Európában, a társadalmi és gazdasági dimenziókra egyaránt összpontosítva.

Olyan erős és innovatív ötletek, mint például az Angelini Pharma által bemutatott rövidfilm, a Lampi, segítségével próbáljuk felhívni a figyelmet az agyi egészségre és az ezzel kapcsolatos betegségben szenvedő embereket még mindig körülvevő megbélyegzésre.

Vagy a HarmoniaMentis.com weboldallal, amely azzal a céllal készült, hogy pontos és helyes információkat nyújtson ezekről a betegségekről, abban a meggyőződésben, hogy a helyes információk terjesztése az első fegyverünk az előítéletek elleni küzdelemben.

Az Angelini Pharma elkötelezettsége minden nap megújul. Egyszerre egy projekt és egy lépés, anélkül, hogy visszalépnénk. Az egyetlen lehetséges cél felé. A szenvedők mellett állva, senkit sem hagyva hátra.

 

Angelini Pharma

Every step closer,

with you in mind.