Fenntarthatóság

Sustainability 1030

Komolyan vesszük a felelősséget

Az Angelini Pharma elsősorban és legfőképpen a betegek segítése iránt elkötelezett. Azonban az Angelini ennél jóval nagyobb felelősséget vállal: etikai kódexében az érdekelt felek irányában tett hivatalos kötelezettségvállalásának megfelelően az Angelini számos társadalmi kezdeményezésben vesz részt Európa- és világszerte. 

Az Angelini Pharma jótékonysági és adománygyűjtő kezdeményezésekben vesz részt a szociális területen, széleskörű adományozási programokat, többek között vér-, gyógyszer- és élelmiszeradományozási programokat szervezett. 

Az oktatás egy másik olyan ágazat, ahol az Angelini Pharma nagyon aktív szerepet játszik, egyetemi hallgatók képzését és ösztöndíjprogramokat támogatva. 

Például az egyetemi hallgatóknak szóló kezdeményezés Portugáliában, Törökországban és a Cseh Köztársaságban az Angelini University Awards. Ez a verseny arra ösztönzi a hallgatókat, hogy konkrét egészségügyi projekteket dolgozzanak ki. A korábbi nyertes projektek között szerepelnek a palliatív kezelés alatt álló betegek számára készült analitikus szalvéták, amelyek az eredményeket okostelefonos alkalmazáson keresztül mutatják be, az egészségügyi szolgáltatások erőforrásainak jobb kezelését szolgáló szoftverplatform, valamint a FixURself nevű orvosi eszköz, amely egy mobiltelefonos alkalmazáshoz kapcsolódik, és tanácsot ad a sportolás során elszenvedett izomsérülések legjobb kezelési lehetőségéről. 

A vállalat olyan egyesületek és alapítványok szponzorálásában is részt vesz, amelyek nehézségekkel vagy kihívásokkal küzdő embereket segítenek.   

Az Angelini Pharma nagymértékben elkötelezett a betegek életminőségének javítása iránt, és szponzorálja a Headway elnevezésű kezdeményezést, amely az agy egészségével foglalkozik (beleértve a mentális egészséget és az epilepsziát). Az Angelini és a tekintélyes olasz agytröszt, a The European House-Ambrosetti együttműködéséből a Headway azzal a céllal jött létre 2017-ben, hogy multidiszciplináris platformot hozzon létre a mentális és neurológiai rendellenességekben szenvedő személyek kezelésével kapcsolatos különböző európai tapasztalatok stratégiai mérlegelésére, elemzésére, párbeszédére és összehasonlítására. A kezdeményezés folytatja pályáját és összhangban működik a kormányok és nemzetközi szervezetek, valamint a tudományos társaságok / betegszervezetek / érdekvédelmi csoportok, valamint az európai intézmények programjaival, tevékenységeivel és stratégiáival, azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a mentális rendellenességek és az epilepszia okozta terhek csökkentéséhez Európában. A kezdeményezés célja a tudás és a know-how megosztása a megelőzés, diagnosztizálás, kezelés és megoldások keresése érdekében a mentális zavarokban és epilepsziában szenvedő emberek számára, nemcsak az egészségügyi ágazatban, hanem a munkahelyeken, az iskolákban és általában a társadalomban is.

A környezetvédelemre való odafigyelés soha nem volt fontosabb, és az Angelini Pharma elkötelezettségét az összes gyártóüzem UNI EN ISO 14001:2015 tanúsítása is alátámasztja. Az Angelini Pharma jelentős beruházásokat eszközölt a tiszta energiába egy Energiagazdálkodási Csoporttal, amely biztosítja az energiafogyasztás folyamatos javítását. Az Angelini Pharma anconai gyártóüzemében nemrégiben egy rendkívül fejlett energiatakarékossági rendszert helyeztek üzembe. Ez a rendszer figyeli és kihasználja a külső légkör kedvező körülményeit, hogy csökkentse a beltéri szabályozáshoz használt víz hűtési szintjét. A megtakarítások lenyűgözőek voltak: a villamosenergia-fogyasztás több mint 830 MWh-val csökkent, miközben évente 10 000 m3 ivóvíz takarítható meg. 

Az Angelini Pharma Packaging Design struktúrája a csomagolás környezeti hatásának csökkentésén dolgozik, ötvözve a „zöld” innovációt a terméktárolás és -fejlesztés követelményeivel. A csomagolás súlya és térfogata csökkentésre került a szállítási logisztika optimalizálása érdekében, ami a járművek kipufogógázaiból származó légszennyezés csökkentésével jár. Ezenkívül széles körben kerülnek felhasználásra újrahasznosított anyagok. 

Ma az Angelini Pharma csomagolása megfelel a legszigorúbb nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak.