Aprilia

Testata Aprilia

Az Aprilia gyár

Az Angelini Fine Chemicals az Angelini Pharma üzletága. Kis molekulákat fejleszt és gyárt az Angelini márkák számára, valamint szerződéses fejlesztési és gyártási szolgáltatásokat nyújt vezető multinacionális gyógyszeripari és biotechnológiai vállalatoknak.

A Rómától délre, Aprilia közelében található, 70 000 m2-es, korszerű, cGMP szerinti gyártóüzemmel és K+F laboratóriumokkal rendelkező Angelini Fine Chemicals élen jár az egyedi kis molekulák, a fejlett köztes termékek és a gyógyszerhatóanyagok fejlesztésében és gyártásában. Segít a gyógyszeripari vállalatoknak a kilogrammostól a több tonnás nagyságú gyógyszerek kifejlesztésében.

Az Angelini Fine Chemicals a közelmúltban üzemének egy új területét építette ki azzal a céllal, hogy bővítse HPAPI K+F és gyártási kapacitását, erősítve a CDMO szolgáltatások portfólióját jelenlegi és jövőbeli ügyfelei számára.

Az üzemet az olasz AIFA (Agenzia Italiana del Farmaco), az amerikai FDA (Food and Drug Administration) és a PMDA (Pharmaceutical and Medical Devices Agency) ellenőrzi és engedélyezi, valamint cGMP és ISO tanúsítvánnyal rendelkezik. Éves termelési kapacitása 140 000 liter.

A vállalat a szintézistechnológiák széles skáláját alkalmazza az összetett kémiai és skálázási problémák megoldására, a nemzetközi gyógyszeripari kiszervezési piacon nagyra értékelt "doing chemistry" megközelítést alkalmazva.